DANIEL TRAKELL – THE WARNING BELL

Daniel Trakell is een indie folkrocker uit Melbourne, Australië die in de lokale vakpers wel eens wordt vergeleken met Elliott Smith en Bon Iver. In 2016 kwam hij voor het eerst met zijn eigen muziek op de proppen door de release van zijn EP “Paradise”. Toch heeft het tot oktober 2020 geduurd vooraleer hij zijn volwaardige debuutalbum “Warning Bell” op de platenmarkt kon loslaten.

Daarop staan tien songs waarvoor hij bij het schrijven de inspiratie zocht en vond bij zijn muzikale voorbeelden Elliott Smith, Neil Young en ‘The Beatles’. Het album werd voor de helft samen met lokale sessiemuzikanten opgenomen in een studio in Nashville, Tennessee en de andere helft kwam tot stand in Melbourne. Alle opnamen stonden steeds onder leiding van albumproducer Josh Barber.

Voorafgaand aan de release van deze plaat werden er al vier singles uit “Warning Bell” getrokken: op de eerste video zingt Daniel Trakell een live-versie van het liedje “Turnaround” dat de eerste single was. Daarna volgden ook nog single-uitvoeringen van de intimistische song “Wisdom / Boredom”, van het emotionele nummer “Let Me Be” en van het net op single uitgebrachte “Come To” dat u op de tweede video in een live-uitvoering kunt beluisteren.

De albumtiteltrack “Warning Bell” gaat over hoe we de vroege alarmsignalen in een liefdesrelatie of betreffende de gezondheid lijken te ontwijken in de hoop dat alles vanzelf weer goed zal komen, wat zeker niet altijd het geval blijkt te zijn. Andere songs over relaties, emoties en liefdeszaken zijn de melodieuze tracks “Oh Love” en “Me + You”, naast de liedjes “Start Again” en “Love Waltz”. Slotnummer “So Long” schreef hij als een eerbetoon aan zijn vader nadat die veel te vroeg ten gevolge van kanker was overleden.

Daniel Trakell brengt al die songs vlotjes op dit zeer aangenaam beluisterbare debuutalbum, allemaal met een sfeervolle en warme stem die vaak op twee sporen werd opgenomen waardoor je een effect van harmonieuze samenzang verkrijgt. Van deze talentrijke Australische singer-songwriter zullen we in de nabije toekomst zeker nog meer moois mogen verwachten.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Dumont Dumont

video